Baloane colorate pentru pace pe cerul orașului

680

Pacea în comunități mai mici sau mai mari este dezirabilă de către oricine dar greu de atins. Cu cât teritoriul de referință crește cu atât scad șansele unei coexistențe pașnice. Pentru a atrage atenția că este de preferat o coeziune socială în locul încrâncenării belicoase, din Timișoara a plecat o idee. Cu ce poți lupta pentru stabilitate între națiuni decât cu cele mai efemere arme? Florile sau banalele baloane. De data acesta baloanele vor decola pentru pace.

Sub deviza „One World One Sky” va avea loc o inițiativă de suflet, pornită din Timișoara și desfășurată în aceeași zi, la aceeași oră, în România, Serbia, Ucraina, Moldova și Bosnia-Herzegovina. Acțiunea cu scop caritabil va consta în lansarea unor baloane în semn de respect, încredere reciprocă și responsabilitate socială în lume.

„Vrem să arătăm că putem apropia oamenii și să-i câștigăm pentru un scop comun, indiferent de religie, naționalitate și doctrine”, menționează Andreea Kremm, membră în forul de conducere al Clubului Economic German Banat cu sediul la Timișoara.

Inițiativa aparține acestui club cu implicarea firmelor germane din Timișoara.

balon

Acțiunea de la Timișoara va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 14.00 în parcarea Iulius Mall.

Lansarea propriu-zisă a baloanelor va avea loc la ora 15.00, moment precedat de un program artistic cu dans, muzică și voie bună, alături de parteneri locali implicați în acest eveniment. Baloanele se pot lansa contra unei donații simbolice de 10 lei, bani care sunt destinați serviciilor caritabile dinTimișoara, cărora le-au fost diminuate fondurile alocate de Primărie: Caritas, Serviciul de Ajutor Maltez, Asociația Speranța și Fundația de Abilitare Speranța.

Alte localității din țară unde se vor lansa baloane: Cluj – Parcul Central, Agnita – str. 1 Decembrie, parcarea din fața poștei, la Sibiu – în parcarea Kaufland din Șoseaua Alba Iulia și la Mediaș lângă magazinul Kaufland din șoseaua Sibiului. Peste tot la fel: la ora 15 fix. Sunt așteptați toți locuitorii dornici de ceva aparte dar mai cu seamă va fi momentul de bucurie al copiiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ