Avocatul poporului se autosesizează în cazul deratizării de la Timișoara, care a ucis trei oameni și a băgat în spital alți 32

59

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce va efectua o anchetă în cazul de la Timişoara, unde trei persoane au murit, iar mai multe au ajuns la spital, în urma deratizării unui bloc de locuinţe.

Întrebată într-o conferinţă de presă dacă s-a autosesizat referitor la cazul de la Timişoara, Renate Weber a răspuns: „Da, în cazul de la Timişoara evident colegii mei care sunt de la Biroul Teritorial Timişoara imediat ne-au transmis o notă să ne sesizăm din oficiu şi o să aibă loc o anchetă să vedem şi noi cum a fost posibil şi care este reacţia autorităţilor, pentru că insist noi suntem un mediator, deci rolul nostru e să vedem dacă autorităţile centrale, locale reacţionează aşa cum trebuie ori de câte ori se întâmplă ceva”.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării blocului de pe strada Mioriței din Timişoara, în urma căreia doi copii şi o femeie au murit, iar alte 32 de persoane sunt internate în spitale.

Administratorul firmei de dezinsecție care a operat în blocurile de pe strada Mioritei și strada Vaida Voievod a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus, marți, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ