Au fentat moartea! Patru tineri din vestul țării au trecut pe podul prăbușit din Italia cu câteva ore înainte de tragedie

120

Arădeanca Andreea Piţa împreună cu alţi trei prieteni au trecut pe podul din Genova cu câteva ore înainte de prăbuşire. S-au şocat în momentul în care au auzit de tragedie.

„Şi acum am un nod în gât. Noi ne întorceam de la San Remo. La câteva ore după ce am trecut pe acel pod am aflat de tragedie. Nu îmi pot reveni nici acum. Putem spune că am avut noroc. Am planificat plecarea şi totul a mers conform programului, că dacă ne opream undeva pe drum şi stăteam câteva ore, astăzi poate nu mai eram. Mulţumim la Dumnezeu că suntem în viaţă”, a declarat Andreea Piţa. Tânăra este un cunoscut hair-stilist din Arad.

Moartea a fentat-o şi scriitorul Luca Vincenti care locuieşte chiar în Genova şi care în lunile de vară, de obicei la acea oră, trecea pe pod, deoarece făcea des naveta între Monaco şi oraşul italian. Mai mult decât atât, prima lui firmă se afla chiar lângă pod, deci este un loc străbătut des de el.

„Eu trebuia să fiu la Genova, însă am plecat cu două zile înainte în România, deoarece trebuie să fac ceva acte. Vara o petrec acolo şi de două ori pe zi treceam pe acel pod. Ştiu podul de când eram copil. Din păcate este o construcţie veche, nu era una solidă. Am mii de drumuri făcute pe acel pod. Este o tragedie. De cele mai multe ori îl treceam, iar în maşină se afla şi copilul meu. Este un miracol că nu am fost în zonă în momentul tragediei. Şi la aeroport tot pe acolo mergeam”, a declarat Luca Vincenti, cunoscut în România după lansarea cărţii „Bandele de stradă”. În carte sunt descrise exact bandele din Genova.

Luca iubeşte podurile şi nu există loc în care să meargă să nu îşi facă fotografii lângă acestea. Acum un pod din multele pe care a trecut s-a prăbuşit şi a făcut zeci de victime. Acesta postează mereu pe pagina lui de Facebook poze şi citate despre poduri, acum însă este unul trist.

Bilanţul tragediei a crescut la 39 de morţi, dintre care trei copii. Sunt şi 16 răniţi şi un număr de 632 de persoane au fost evacuate. Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

sursa: ziardearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ