Atacul puricilor, într-un spital județean din vestul țării! Pacienți: „Paturile s-au umplut”

389

Pacienții Spitalului Județean Arad se plâng că au fost pișcați de purici cât au stat internați. Se pare că aceasta nu e prima dată când arădenii se confruntă cu o astfel de problemă jenantă.

Un pacient care s-a externat zilele trecute, dar și alți doi care încă primesc îngrijiri pe Secția Clinică Ortopedie – Traumatologie, au relatat reporterilor aradon.ro că paturile din saloane s-au umplut de purici. „M-am trezit cu umflături roșii, dar am crezut inițial că e vorba de țânțari. Până când am prins puricele la mine pe picior. M-am uitat mai atent în pat și am mai găsit unul.”

O doamnă din alt salon mi-a spus că are aceeași problemă. „I-am cerut soției să îmi cumpere ceva de la farmacie să mă dau pe piele, să mă protejez”, a povestit, pentru sursa citată, unul dintre pacienți.

Alții au relatat că atunci când s-au plâns personalului medical, oamenii nu au avut replici. Una din teorii e că puricii au fost aduși, pe haine, de rudele de la țară ale unor pacienți, iar apoi insectele s-au înmulțit.

Au aflat despre problemă din presă. ”Niciun pacient nu a sesizat până în acest moment că ar exista purici. Toate dezinsecțiile s-au făcut la timp”, a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Reprezentanţii unităţii consideră că pot exista cazuri izolate, având în vedere numărul mare de vizitatori care intră zilnic în spital. Doar secţia Ortopedie – Traumatologie are aproape 60 de paturi ocupate din cele 65, iar zeci de aparţinători intră zilnic în saloane. ”Uneori vin cu bagaje voluminoase, plase de rafie, haine multe, de aceea nu este exclus să existe cazuri izolate”, a declarat pentru jurnalaradean.ro, un cadru medical.

În acest context, miercuri, a avut loc o nouă dezinsecție.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ