15.3 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

Ar putea deveni Timișoara locația unei uzine a BMW? Bruxelles-ul și-ar dori ieșirea concernului german din Ungaria și redirecționarea acestuia în România

EconomieAr putea deveni Timișoara locația unei uzine a BMW? Bruxelles-ul și-ar dori...

Un parlamentar maghiar s-a răzvrătit împotriva Bruxellesului, acuzându-l că desfășoară activități ostile față de Ungaria și poporul maghiar, și că are intenția de a redirecționa investițiile importante din Ungaria către România.

Potrivit unui oficial din Ministerul de Externe ungar, într-o declarație făcută luni, Bruxellesul ar avea intenția de a transfera fabrica BMW din Debrecen către România. Această afirmație vine ca răspuns la o știre conform căreia unul dintre vicepreședinții Parlamentului European a încurajat companiile străine să facă investiții în țări precum România, în defavoarea Ungariei.

„Bruxellesul ar vrea să mute fabrica BMW din Debrecen în România”, a declarat el.

Bruxellesul acuzat de deturnarea unei mari investiții către România

Bruxelles a lansat încă un atac împotriva Ungariei şi a ungurilor”, a scris pe Facebook secretarul de stat Tamas Menczer, adăugând că motivul este că Ungaria respinge „migraţia, războiul şi sancţiunile”.

Potrivit acestuia, Katarina Barley, „vicepreşedinta Parlamentului European, mare susţinător al războiului şi imigraţiei”, a pledat pentru „înfometarea financiară a Ungariei”, a declarat acesta.

Oficialul ungar a evidențiat importanța investițiilor ca fiind cheia creșterii economice durabile a Ungariei și că acestea au contribuit la atingerea unor niveluri record în ceea ce privește exporturile. „Respingem acest nou atac al Bruxellesului şi vom apăra suveranitatea Ungariei”, a adăugat secretarul de stat ungar.

Maghiarii vin să cumpere mâncare din România

Mulți maghiari aleg să vină cu mașina în România pentru a-și cumpăra toate produsele de care au nevoie. Un paznic al unui centru comercial a spus că, în ultimul timp, a observat că în parcările marilor supermarketuri din orașele din apropierea graniței sunt câteodată mai multe mașini cu numere de înmatriculare maghiare decât românești.

Ungurii vin să își facă cumpărăturile în România chiar dacă prețurile pentru alimente au crescut considerabil și în țara noastră în ultimele luni. În acest sens, oamenii au creat un grup de Facebook pentru a-i ajuta pe cei care nu pot ajunge în România.

Un vânzător de la un magazin Lidl din Satu-Mare a spus că o mare parte dintre clienți supermarketului în care lucrează vin din Ungaria.

Sursa: https://evz.ro/

Alte subiecte :

Citește și :