Aquatim, încă o investiţie finalizată! Staţie de epurare a apelor uzate în Făget

146

Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş continuă! O nouă investiție Aquatim, finanțată din bani europeni, a fost finalizată: staţia de epurare a apelor uzate din orașul Făget.

Staţia de epurare este proiectată să funcţioneze cu un debit maxim de 91 metri cubi pe oră, precizează Aquatim. Tehnologia stației asigură separarea și îndepărtarea elementelor impurificatoare conținute în apele uzate, aducându-le în limitele admise, pentru a fi descărcate în râul Bega (foto www.aquatim.ro).

Contractul „Realizare Stație de Epurare Nouă în Făget” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” a fost semnat în 2012, fiind atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, asocierii de firme PORR BAU GmbH si SC SAIF-TIM SA.

Investiția Aquatim, de peste 7,5 milioane de lei fără TVA, a fost finanțată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Această investiție va fi completată în curând de cea de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime de circa 3 km și de reabilitare a rețelei pe o lungime de aproximativ 5 km, în cadrul aceluiași Proiect.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” depăşeşte, ca valoare, suma de 118 milioane de euro, cea mai mare parte din bani provenind din fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Proiectul Aquatim cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile: Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu 200 km, extinderea reţelei de apă cu 100 km, construcţia a şapte staţii noi de epurare a apei uzate şi trei staţii noi de tratare a apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ