Aproape 30 de mii de candidați au intrat în cursa pentru un post de profesor titular

50

E bătălie pentru un loc la catedră. Aproape 30 de mii de candidați au intrat în cursa pentru un post de profesor titular. Surprinzător, anul acesta, curțile școlilor au fost pline de tineri de 18 ani, care visează să fie învățători sau educatori. Alții, la vârsta a doua, îşi încearcă norocul şi a treisprezecea oară. Concurența cea mai mare a fost la limba română.  

Gina și Dana, surori gemene, au absolvit anul acesta Liceul Pedagogic din București.

Abia așteaptă să ajungă la catedră. Doar că termenul „nerăbdătoare”, pentru ele, are un alt sens, faţă de cel din dicționarul cu care ar fi trebuit să se pregătească pentru examenul de titularizare.

Sunt mulți cei care vor să fie educatori deși abia au ieșit de pe băncile școlilor. În București, de exemplu, au la dispoziţie 300 de locuri, iar concurență ajunge aproape de 4 candidați pe loc. Iar de facultate nu au nevoie deocamdată. Se mulțumesc, oricum, şi cu un loc de suplinitor.

Confuzi încă în exprimare, dar plini de entuziasm, tinerii spun că vor să schimbe sistemul şi să predea copiilor lecții prin metode inovative. Peste 4 mii de posturi sunt disponibile la nivel național pentru cei aproape 30 de mii de candidați.

Sursa: observator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ