Aproape 100 de localități, încă fără energie electrică, în Banat

169

După două zile de viscol și ninsori care au măturat Banatul, încă mai sunt aproape 100 de localități fără energie electrică. În județul Timiș sunt nealimentate parțial sau total 30 de localități, alte 26 în Caraș-Severin, 14 în județul Arad și 24 în Hunedoara.

În urma lucrărilor din timpul nopții și dimineții, numărul clienților nealimentați a scăzut de la 60.000, la circa 44.000, din care aproximativ 18.000 în judetul Timiș, 14.000 în Caraș-Severin, 4.800 în Arad și 7.000 în Hunedoara.

Enel a suplimentat numărul echipelor din teren la 99.

”E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite.

Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor”, au transmis reprezentanții companiei de energie electrică.

De asemenea, în cursul ultimelor două zile au fost instalate 30 de grupuri electrogene, în special la unitățile critice cum ar fi spitale și stații de pompare a apei, acolo unde situația a permis aceste soluții, pentru a asigura alimentarea clienților până la revenirea la schema normală.

Update: Peste 100 de localități din Banat nu au energie electrică

Enel a centralizat situația localităților care nu au nici miercuri seara energie electrică. Potrivit celor transmise de companie, în Banat mai sunt 111 localități fără energie electrică. În Timiș sunt în aceasta situație 44 de localități, 27 în Caraș – Severin, 24 în județul Arad și 16 în Hunedoara. În total sunt afectați aproximativ 34.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ