„Apărarea” locului de parcare, la un alt nivel. Cu ce sunt mânjite mașinile nou-apărute în „peisajul” cartierului

159

În Oltenia, locul de parcare se apără cu ingrediente din bucătărie. Un șofer mutat de două luni în Craiova și-a găsit constant parbrizul murdărit cu unt, ouă sau untură. Bărbatul a amenințat pe Facebook, apoi a depus reclamație.

Cristian Tufoi s-a mutat acum două luni în cartierul Rovine din Craiova, unde sunt puține locuri de parcare și regula este „primul venit, primul servit”. El spune că își parchează mașina pe stradă, cât mai aproape de locuință, acolo unde găsește loc liber.

De o săptămână, în fiecare dimineață când pleacă la serviciu, găsește mașina murdară. „O găsesc plină de ouă, mâzgălită și cu tot felul de prostii. Untură pe ștergătoare, unt de masă și alte chestii…Cred că este unul dintre vecini. Unii cred că au locurile lor de parcare, dar locurile sunt publice, toți plătim taxe la fel. Vecinii mi-au spus că și ei au pățit. Că este cineva din zonă, dar nu se știe cine”, a declarat tânărul.

Disperat de situație, bărbatul a postat fotografii și pe un grup de Facebook, unde a lăsat și un mesaj pentru cel care-i murdărește autoturismul cu unt de masă: „Dai cu unt când ți se ia locul de parcare, o să rămâi fără mâini dacă te prind în fapt”.

Zeci de internauți au reacționat la postarea lui Cristian Tufoi. Unii i-au oferit sfaturi despre cum să-și curețe mașina, alții au venit cu idei de răzbunare. Au fost și șoferi care și-au povestit propriile pățanii, iar alții sunt de părere că, la fiecare scară de bloc ar trebui pus un afiș prin care proprietarii să fie înștiințați că locurile de parcare nu sunt rezervate.

Autoritățile locale vor ca de anul acesta, locurile de parcare din cartiere să poată fi închiriate, anual, de proprietarii de mașini. Până acum, au inventariat și trasat, doar în zona centrală, peste 4.000 de locuri de parcare.

sursa – digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ