10 USR-iști din vestul țării, excluși din partid pentru că au vrut să schimbe conducerea filialei

144

​Zece membri au fost excluși și opt suspendați din USR Deva de către conducerea organizației județene Hunedoara, pe motiv că au încercat să schimbe conducerea filialei ziua de Anul Nou, informează Mediafax.

USR Hunedoara a considerat decizia filialei locale nestatutară.

„Adunarea Generală a USR Deva care a avut loc în data de 1 ianuarie 2020, la ora 7:00, a fost nestatutară, fapt constatat de către Biroul Județean și comunicat prin toate canalele oficiale de comunicare către filiala USR Deva. Biroul Județean USR Hunedoara (BJ) a luat la cunoștință cererea înaintată pe adresa de email a acestui organism, în data de 28 decembrie 2019, prin care o treime dintre membrii filialei locale Deva a solicitat organizarea unei Adunări Generale. În conformitate cu statutul USR, BJ USR Județul Hunedoara a decis ca aceasta să aibă loc, statutar, pe data de 23 ianuarie 2020. În acest fel, toți membrii filialei locale USR Deva vor putea să își anunțe intenția de a candida și să își facă o campanie electorală în spiritul deschis și corect al competițiilor interne, promovat și respectat de USR. Anunțul privind alegerea unei noi conduceri a filialei Deva – ca urmare a unei Adunări Generale nestatutare – a fost preluat de mai multe publicații locale și naționale. Facem precizarea că acel comunicat de presă nu reflectă realitatea, iar conducerea anunțată prin respectivul document nu este una statutar aleasă”, se arată într-un comunicat de presă al USR Hunedoara.

Printre cei excluși se află și fostul președinte al USR Hunedoara Camelia Măhălean și Aurelian Măhălean, unul dintre fondatorii filialei. Totodată, Lucia Szitar a fost exclusă, ea fiind și președintele ales pe 1 ianuarie al USR Deva.

Alți membri excluși sunt: Adrian David, Camelia Măhălean, Carol Nagy, Aurelian Măhălean, Laurențiu Botezat, Ovidiu Burza, Răzvan Roșca, Claudiu Ionescu și Rodica Bordeanu. Ioana Ciorpac, Ionel Turcitu, Nicolae Ovidiu Popa și Radu Semerean au fost suspendați un an, iar pentru Ovidiu Vasiu, Robert Ilie Păpădie, Rodica Podelean și Rodica Sasu, Biroul Județean a decis suspendarea doi ani.

Întreg scandalul, pe hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ