Anunţul de ultimă oră făcut de CFR. Toţi românii sunt afectaţi

1713

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că pentru desfăşurarea traficului în siguranţă în jumătatea de sud a țării viteza de circulaţie a trenurilor s-a limitat la 70 km/h pentru trenurile de călători și la 50 km/h pentru trenurile de marfă, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul șinei, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade C.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. În aceste intervale orare, personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară , prin verificarea directă a căii și măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină.

La această oră limitarea vitezei vizează trenurile care tranzitează județele din jumătatea de sud a țării, respectiv trenurile care circulă pe intervale de stații de pe raza regionalelor CF Craiova, București, Brașov și Constanța unde la umbra au fost înregistrate temperaturi de 35-37 grade C.

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va impune toate măsurile necesare în această perioadă pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă”, a mai anunţat CFR.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ