Angajat ilegal la Primăria Timișoara, imposibil de dat afară. E mereu în concediu

809

Situație ilară la Primăria Timișoara! Un medic angajat ilegal nu poate fi dat afară. Acesta se află în concediu medical din momentul în care două instanțe, Tribunalul Timiș și Curtea de Apel Timișoara, au decis că angajarea s-a făcut în afara legii. Cazul a fost semnalat în presă imediat după angajare.

Este vorba despre un rezident care a primit post de medic în cabinetul școlar, deși nu avea cunoștințe de medicină a familiei, așa cum cere legea. Însă, angajarea s-a făcut pentru că șefa de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, a susținut că legea este interpretabilă și că totul este perfect legal.

”Avem mari probleme cu legislația. Nu ar trebui să poată fi interpretată de la alfa la omega o reglementare. Ea (n.r.) a avut o interpretare de bună credinţă, tocmai de aceea s-a și încăpățânat să mergem în instanţă. Eu i-am spus că după bunul simț nu are dreptate, au dretate cei ce contestau angajarea. Însă chiar este o difereță între medicina școlară și medicina de familie. S-a inventat prostia asta”, a încercat să se scuze primarul Timișoarei, Nicolae Robu, marți, în timpul conferinței de presă.

Acum, când situația a fost clarificată de magistrați, edilul șef nu poate să îl dea afară pe medic pentru că este mereu în concediu medical.

”Ne râde în nas! Este tot în concediu medical și legea îmi intezice să îi fac ceea ce vreau. El s-a îmbolnăvit brusc când eu le-am spus: «Îi desfaceți contractul de muncă»”, a mai spus Robu. Tot ce pot face acum autoritățile este să aștepte ”însănătoșirea” medicului pentru a-l concedia.

LĂSAȚI UN MESAJ