Amenzi usturătoare pentru românii care încalcă această lege! A intrat în vigoare de astăzi

396

Miercuri a fost publicată în Monitorul Oficial o lege care va atrage după sine amenzi mult mai mari pentru persoanele care nu o respectă.

Mai precis, este vorba despre persoanele care parchează pe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. Miercuri a intrat în Monitorul Oficial legea care prevede amenzi mai mai pentru cei care ocupă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Legea intră în vigoare de sâmbătă, 25 iulie. Cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi amenzi între 2.000 de lei și 10.000 de lei. Mai mult decât atât, autoturismul acestuia va fi ridicat de pe locul respectiv.

Cei care pot constata încălcarea legii și amendarea persoanelor ce nu o respectă sunt agenții de circulație sau personalul de control cu atribuții în acest sens.

Noi beneficii pentru persoanele cu handicap
Legea care a intrat în Monitorul Oficial a adus diverse modificări Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Începând de sâmbătă, angajații care au salariați cu handicap trebuie să implementeze mai multe beneficii precum acces la locuri de parcare speciale sau program de lucru adaptat. Dacă nu respectă legea, angajatorul ar putea primi o amendă de până la 50.000 de lei.

Persoanele cu dizabilități vor avea de ales între gratuitate pentru transportul în comun sau decontarea carburantului pentru mașina proprie. Gradul de decontare are anumite limite în funcție de gradul de handicap.
Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ