Amenda ,,istorică” pe care a primit-o un proprietar de clădire istorică, după ce a făcut reparații fără autorizație

516
A făcut amenajări la mai multe apartamente dintr-o clădire istorică fără a avea autorizaţie de construire sau avizele necesare şi s-a trezit că are de plătit amenzi de zeci de mii de lei. Este povestea unui proprietar din Piaţa Traian care şi-a renovat 6 apartamente fără acte şi a primit sancţiune de 30.000 de lei.
„Un cetățean care deține mai multe apartamente într-un imobil de pe str. Ștefan cel Mare nr. 10 a executat lucrări ample de construcție și renovare în clădirea menționată fără a deține avizul Ministerului Culturii și fără autorizație de construire, cu atât mai mult cu cât imobilul este inclus în situl urban Fabric din lista monumentelor istorice. Pentru lucrările executate cel în cauză a fost sancționat cu 5000 de lei, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru fiecare apartament, în total cu 30.000 lei”, spun poliţiştii locali.
Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de imobile de pe raza municipiului să respecte legislația, să obțină autorizațiile necesare pentru efectuare de lucrări de reparații, dar și să facă demersurile pentru obținerea avizelor necesare în cazul imobilelor care fac parte din zona istorică, în caz contrar riscând sancțiuni drastice.

LĂSAȚI UN MESAJ