Creaturi și alte apariții înfricoșătoare acaparează Piața Operei. Cum va fi celebrat Halloween-ul la Timișoara

1870

Sărbătoare de origine celtică, Halloween-ul a fost preluat până în zilele noastre de multe popoare din lumea occidentală, răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween-ul e sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data celebrării acestuia variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorit în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje.

Halloween-ul, sărbătorit în 31 octombrie în Piața Operei din Timișoara

La Timișoara, sărbătoarea de origine celtică este sărbătorită de mai multe cafenele, baruri, cluburi și alt gen de localuri, dar și de organizațIA de tineret FITT Timișoara.

,,Get ready for Halloween” este evenimentul la care sunt așteptați să participe toți timișorenii.

Organizatorii anunță o zi specială, pe data de 31 octombrie, în Piața Operei.

,,Ce se întâmplă pe 31 octombrie în Piața Operei? Ei bine, we Get Ready for Halloween! Veți putea sculpta și modela dovleci, puteți încerca un machiaj înfricoșător sau vă puteți picta hainele pentru a vă transforma în niște zombi veritabili, puteți asista la spectacole cu foc sau să luați parte la un flash mob energizant”, spun cei de la organizația FITT Timișoara.

Program, 31 octombrie, Piața Operei

18:00 – 20:00 Pumpkin Art
18:00 – 20:00 Scarry Make-up
18:00 – 20:00 Clothes Painting
19:30 – 20:00 Fire Show
20:15 – Flash Mob

halloween program

LĂSAȚI UN MESAJ