Alin Nica insistă că PNL ar fi partidul tinerilor

113

Cu vreo câțiva ani în urmă liberalul Alin Nica a acces la conducerea comunei Dudeștii Noi. La cea vreme a fost socotit cel mai tânăr primar din țară. Considerând că soluția ar mai putea funcționa în continuare acum și-a ales o echipă de tineri cu care dorește să reitereze isprava la proximele alegeri locale. Teoria pare corectă dacă se ia în considerare că cele mai multe critici sunt aduse celor ce au mulți ani și multe mandate la activ și nu mai gândesc deschis ci închistați în vechi dogme fără prea mare apropiere de realitatea concretă din administrații.

„PNL este partidul tinerilor. 20 la sută din candidații la primar pe care PNL îi are în județ sunt tineri cu cifra 2 sau 3 în față. Cel mai tânăr candidat al nostru, care are șanse mari să devină cel mai tânăr primar din județ, este Ionuț Sârbu, care candidează la Boldur și are 26 de ani. De asemenea, cel mai tânăr primar din județ acum este primarul de la Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, care, în 2016, când a câștigat, avea 26 de ani. Evident, și eu am fost cel mai tânăr primar din județ, când am candidat în 2004 din partea PNL”, și-a început prezentarea echipei Alin Nica.
Candidatul la șefia Consiliului Județean crede în această politică de aducere a tinerilor în lina întâi a politicii pentru a câștiga simpatia alegătorilor.

„PNL promovează întotdeauna tineretul ca modalitate de împrospătare a clasei politice. În acest sens, până în 45 de ani sunt mai bine de o treime din candidații PNL la primar. Deci este deja și rodul selecțiilor anterioare care își arată acum rodul”, a adăugat Nica.
Se pare că nu este o idee deplasată de a aduce noi figuri tinere în administrația locală. Rezultatele anilor anteriori confirmă că se pot obține locuri de edili și cu cei ce au o mai scurtă experiență dar mult elan.

„…până în 2016, doar doi candidați PNL nu au mai câștigat un nou mandat, unul alegând să nu mai candideze și al doar unul pierzând alegerile. Față de PSD care a pierdut mai mulți primari. Ceea ce arată că selecția noastră a fost consistentă și corectă și în conformitate cu așteptările oamenilor”, a fost una din ideile pe care a insistat mult Alin Nica. Etalarea juneții a fost prilejuită de conferința ad-hoc din piața Sfântul Gheorghe unde a fost o adevărată paradă de liberali și de măști de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ