Alin Nica a găsit ,,dușmanul” din tabăra useristă! Cum s-ar putea încheia, totuși, telenovela celor două tabere politice locale VIDEO

373

Liderul interimar al PNL Timiș a ieșit public pentru a explica eșecul negocierilor cu partenerii din USR Plus.

Vizibil afectat de acest insucces, Nica s-a lansat în aprecieri despre o posibilă mașinațiune a conducerii centrale a USR.

Dar cel ce poartă vina eșecului pactului de colaborare ( în opinia lui Nica) este, fără urmă de îndoială, Cătălin Drulă.

Conferinţă presa PNL Timiş

Publicată de PNL Timiş pe Vineri, 23 octombrie 2020

Acesta a fost învinuit, nici mai mult, nici mai puțin, că ar fi „bucureștean”, deci indezirabil. Dar o urmă de speranță tot mai are recent alesul președinte al Consiliului Județean Timiș.

Din toată echipa USR, Alin Nica îl vede ca unic partener credibil doar pe Dominic Fritz. Toți ceilalți sunt „de suspectat” că ar avea interese politice ascunse. Chiar în lipsa partenerilor de administrație, liberalul a făcut un gest de apropiere, care poate fi bănuit de o bună doză de teatralism.

A semnat singur în fața presei actul ce a eșuat ieri și l-a lăsat la sediul partidului, unde poate veni cineva îndreptățit de la USR, pentru a-l semna oricând, dar nu mai târziu de luni seara.

„Reacția intempestivă și șocantă (din punctul meu de vedere) a lui Fritz a fost să mototolească acel protocol și să îl arunce, spunând că fără funcții acest protocol reprezintă doar hârtii. Chestiunea asta m-a șocat, cu atât mai mult, cu cât, nu am văzut în Germania, la colegii mei, n-am văzut-o pe Merkel să aibă astfel de ieșiri. N-am văzut la colegii din democrații consolidate un asemenea gest, m-am șocat. Pun această reacție pe seama influenței bucureșteanului Drulă ( parlamentarul USR Cătălin Drulă), care vrea să transforme activitatea de aici într-un bâlci bucureștean, fapt care ne dezgustă pe toți. Vreau să vă spun că, așa cum am fost dispus încă de ieri, sunt dispus în continuare să semnez parteneriatul pentru Timișoara și Timiș, care a fost redactat chiar de Fritz. Uitați, îl semnez. Dacă sunt sinceri în demers și spun că nu îi interesează funcțiile, ci problemele oamenilor și proiectele comune convenite, eu îi aștept aici, la sediul nostru să semneze și ei, să facă acest minim efort pentru timișorenii care le-au dat girul. Dacă pe dumnealor îi interesează funcțiile, atunci să o spună și, poate, chiar să facă o alianță toxică cu PSD. Noi nu dorim să avem nicio discuție cu PSD, dar dacă ei vor să o facă le dorim succes”, a punctat Nica.

Tot în mod cabotin, Nica a mai imitat gestul prin care Fritz a mototolit documentul în ziua de joi.

,,Vreau să vă spun din capul locului, că noi, cei de la PNL și eu, am cerut să impunem acest lucruri. Vrem să facem un altfel de politică, bazată pe nevoile oamenilor. Am cerut de la început să discutăm pe proiecte și, doar după aceea, despre funcții. Din experiență, acesta este modelul european, inclusiv în Germania, de a purta aceste discuții”, a explicat Alin Nica care mai spune că se bazează pe o fructuoasă experiență europeană, ce i-a oferit posibilitatea de a negocia multe documente importante.

Pentru a întări cele spuse a adus în discuție experiența din Germania. Și pentru a arăta că nu ține la supărare, el speră că Dominic Fritz va fi prezent, ca un gest de amiciție politică, la învestirea oficială a conducerii CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ