Alin Albu-Schaeffer, cel mai bun absolvent la Universității Politehnica din Timișoara, premiat. Ce institut important din Germania conduce

845

Alin Albu-Schaeffer, cel mai bun absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al instituției. Timișoreanul în vârstă de 47 de ani conduce, de câțiva ani, Institutul de Robotică și Mecatronică din Centrul Aerospațial German DLR, despre care se spune că este „NASA Europei”.

E o onoare absolut deosebită pentru mine a primi acest titlu din universitatea în care m-am format și din care am studiat, este ceva absolut neobișnuit. Apreciez foarte mult faptul că Universitatea Politehnica din Timișoara face aceste acțiuni cu diverși absolvenți ai universității. Eu la Politehnica am studiat robotica. Tema de robotică și de inteligență artificială am pornit-o de fapt în lucrarea de diplomă și care mi-a deschis drumul spre postul pe care l-am primit la Centrul de Cercetări Aerospațiale în Germania„, a declarat, ieri, Alin Albu-Schaeffer, înainte de ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa.

Ivan Bogdanov, cel care l-a pregătit pe timișoreanul care a ajuns director al institutului de robotică din „NASA Europei” are doar cuvinte de laudă despre Alin Albu-Schaeffer, despre care spune că „este cea mai frumoasă carieră profesională a vreunui absolvent de Electronică și Telecomunicații din toate generațiile. Să ajungi director de institut la echivalentul a NASA pentru Europa și profesor plin la Universitatea Tehnică din Munchen la o vârstă mult sub 50 ani este o performanță unică dintre absolvenții de ETC. Ne mândim cu o astfel de personalitate, și mai ales că e un timișorean get-beget„.

Cariera strălucită a lui Alin Albu-Schaeffer s-a întrezărit încă din timpul anilor de studii la Politehnica Timișoara. A fost un student eminent, obținând notă maximă la toate disciplinele importante pentru formarea sa ca viitor specialist în Robotică, precum și la lucrarea de diplomă. Cele mai importante realizări ale sale constau în dezvoltarea unei noi generații de sisteme de roboți ușori, concepute pentru interacțiunea cu operatori umani sau cu medii necunoscute.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ