14.5 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot dânsul a ocupat funcția susnumită și până acum. Deci surpriza nu a fost prea mare pentru nimeni din cele câteva sute de delegați veniți de pe tot cuprinsul județului. Era și greu să se întâmple altceva dacă ținem cont că nu au fost alți contracandidați.

Pentru a da o și mai mare prestanță funcției sau poate pentru că așa e bine ca politicienii să se ajute între ei la evenimentul prilejuit de alegeri a venit însuși prim ministrul Marcel Ciolacu însoțit se o seamă din cei mai cunoscuți miniștri.

După succesul (re)alegerii Alfred Simonis a acceptat (mai mult la îndemnul colegului său de partid Sorin Grindeanu) să promită că dacă partidul o va cere va candida, după caz, atât la funcția de președinte de Consiliu Județean sau/și la cea de primar al municipiului Timișoara. Evident, după spusele sale se va acorda o mare atenție și sondajelor ce se vor realiza până atunci.

„Fiind președintele PSD Timiș, evident, mă încadrez la candidatura pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Dacă măsurătorile vor arată că o altă personalitate are șanse mai mari decât mine, ne vom reorganiza”, a spus președintele timișean.
Marcel Ciolacu, la rândul său, a întârit faptul că dorește ca în Timiș să se câștige toate alegerile ce vor urma în anul electoral 2024.

Prim-vicepreședinți ai formațiunii social-democrate au fost aleși Adrian Cionca și Eugen Dogariu, iar Sebastian Răducanu este secretar general. Toți sunt politicieni tineri la vârstă, din noul val, dar rutinați în ale politichiei. Sau după cum îi numește președintele lor național „lupii tineri” ce îi vor lua locul (dar nu prea curând).

Urmează pe lista mai lungă de vicepreședinții ai PSD Timiș următorii (după o oridine alfabetică și nu ca importanță în filială): Cristian Anton, Sabin Bociu, Călin Dobra, Rovena Violeta, Maria Murari Dobrean, Cornel Dumitraș, Bianca Gavriliță, Sorin Gabriel Ionescu, Andra Lăpădat, Ioan Mateescu, Marcel Muia, Adrian Pau, Teodor Pavel, Gabriela Popovici, Mihai Ritivoiu, Flavius Roșu, Raimond Rusu, Ovidiu Nicolae Ștefănescu, Gheorghe Marius Stoian, Cătălin Tiuch, Luminița Țundrea și Stoian Vasiu.
Pentru cei mai puți rutinați în ale politicii locale trebuie semnalată prezența pe listă a lui Adrian Pau, proaspăt revenit în vechiul său partid PSD, după un stagiu de diziență când a făcut parte din Pro România. De altfel cu acel partid a și aces la demnitatea de deputat în mandatul 2016 – 2020.
Referitor la posibile alianțe sau alte forme de colaborare Marel Ciolacu a explicat că nu ar agrea o astfel de idee.

„Eu nu îmi doresc USL. Haideți să vorbim politic. USL s-a creat fiindcă exista un dușman, acel dușman se numea Traian Băsescu Eu nu am dușmani în politică. Eu am adversari și colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic, orice alianță, nu e nimic valabil, nu pot să vă confirm sau să vă infirm, dacă rămâne ceva valabil, nu am decis, vă pot spune despre ceva când am decis, dacă rămâne sau nu valabil. Dar, de obicei, și apropiații mei cunosc, inclusiv adversarii politici, eu când promit ceva și am stabilit ceva, așa ramane”, a detaliat poziția sa primul ministru dar și președintele al PSD la nivel național, Marcel Ciolacu.

Alte subiecte :

Citește și :