ALDE vrea să fie a treia forță politică a județului-VIDEO

577

ALDE, formațiunea ce se declară adevărata continuatoare a doctrinei liberale, a adus în fața opiniei publice pe noul președinte al filialei Timiș. Este nimeni altul decât Teodor Meleșcanu. În urma demisiei senatorului Petru Ehegartner a fost aleasă acestă variantă de compromis, cu un lider adus de la Centru. Nu că nu ar fi fost doritori locali să preia frâiele partidului. Din contră ,,existau prea numeroși interesați să preia filiala Timiș” declară președintele interimar.

S-a considerat că cea mai bună soluție este un neutru din afară. Fostul președinte Ehegartner își va continua activitatea din biroul județean al partidului. Tot azi au fost depuse listele de semnături necesare pentru alegerile locale. S-au depus la birourile electorale candidaturile pentru 67 de localități din județ din totalul de 99. Își vor încerca șansele candidații din Timișoara, Lugoj și alte 8 orașe din județ. În plus, în toate comunele cu peste două mii de locuitori vor fi liste de consilieri.

Prin câștigarea acestor posturi se dorește aducerea ALDE pe locul trei în preferințele cetățenilor județului. Un scor de 15-20 de procente pare foarte realist în județ. Poate la Timișoara se vor adjudeca cam 15 la sută din locuri.

Candidatul la Primăria Timișoarei este profesorul de la Politehnică, Ilare Bordeașu, cel ce vine cu experiența sa de lider sindical din învățământ. Va încerca o politică de bună înțelegere cu toate formațiunile politice și de așezare a intereselor cetățenilor în prim- planul administrației sale. De asemenea, va aplica o serie de măsuri de optimizare a relației dintre consiliul local și executivul municipal așa cum a văzut în Canada, acolo unde a muncit o vreme.

Traian Stancu va fi candidatul alianței la conducerea Consiliului Județean. Din acestă postură, va încerca să realizeze un nou cadru de colaborare între consiliile locale, inclusiv al municipiului, și consiliul județean.

Ambii politicieni văd în contracandidații lor competitori și eventual colaboratori, nicidecum dușmani politici. Iar în privința protocolului semnat cu PSD, acesta va intra in vigoare după alegeri, nu în campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ