Case oferite gratuit într-un oraș

216

Consiliul local din oraşul sicilian Gangi oferă gratuit locuințe. Însă viitorii proprietari trebuie să accepte să suporte cheltuielile de transfer ale proprietăţilor şi să restaureze locuinţa în termen de patru ani.

Casele din această regiune nu sunt într-o stare prea bună, multe dintre ele fiind abandonate de ani buni. Cei care decid să se mute în această regiune pitorească sau să-și deschidă o afacere trebuie ca, în cel mult patru ani, să renoveze casa, scrie New York Times.

Campania are scopul de a crește numărul de locuitori din acest orășel care a înregistrat o scădere majoră în ultimii ani, după ce mulți au plecat în căutarea unui loc de muncă.

„Pentru mentalitatea noastră siciliană, Gangi este considerat ca fiind prea departe de mare pentru a fi un punct de atracţie turistic“, a declarat Giuseppe Ferrarello, primarul orașului. Iniţiativa, spune acesta, „a pus în mişcare un mecanism care era de neconceput înainte pentru un oraş aflat în centrul Siciliei.“

De la inițierea acestui proiect, peste 100 de case şi-au găsit proprietari, iar pe lista de aşteptare mai sunt alte 200. Majoritatea noilor proprietari sunt italieni.

Sursa: DIGI24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ