An electoral, anul deschiderii marilor şantiere. După Pasajul Jiul, urmează Popa Şapcă

2163

Vara aceasta va fi un stres continuu pentru şoferii din Timişoara. Asta pentru că în oraş vor porni două mari şantiere: lărgirea pasajelor Jiul şi Popa Şapcă. Astfel, legătura dintre nordul şi sudul urbei va fi blocată, iar conducătorii auto vor avea la dispoziţie rute ocolitoare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, contestaţia depusă la licitaţia pentru lărgirea Pasajului Popa Şapcă a fost respinsă, iar acum autorităţile pot semna contractul cu firma de construcţii desemnată iniţial. Cu 20 de milioane de lei şi după 18 luni, şoferii vor avea parte de 4 benzi prin pasaj, iar pietonii de vor bucura de trotuare decente şi spaţii verzi.

Aşa cum recunoaşte şi edilull oraşului, şoferii vor suferi în timpul şantierului, dar acesta spune că va merita pentru că la finalul lucrărilor vom scăpa de punctele de congestionare a traficului. Poate că nu se ajungea aici dacă autorităţile nu se încăpăţânau să deschide ambele şantiere, Popa Şapcă şi Jiul, în acelaşi timp. Dar anul 2016 este unul special… electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ