ACS Poli Timişoara reia campionatul, având la dispoziţie lotul cel mai slab valoric

81

ACS Poli Timișoara este codașă în ceea ce privește achizițiile iernii în Liga I de fotbal. Trupa lui Florin Marin se laudă cu transferuri din ligile inferioare în timp ce contracandidatele au adus fotbaliști cu experiență în Serie A, Premiere Division.

Liga I se reia vineri cu ultimele partide ale sezonului regulat, o încălzire pentru faza de play-off și play-out care va stabili totul. Lupta la cei doi poli ai clasamentului se anunță a fi una crâncenă în condițiile în care aproape toate cluburile s-au întărit serios. Nume importante din fotbalul european au ajuns în acestă iarnă în competiția internă, ceea ce va genera o creștere a nivelului.

Situația cea mai interesantă este cea din subsolul ierarhiei, unde toate echipele au fost active pe piața transferurilor. ACS Poli Timișoara este una dintre formațiile care au căutat întăriri care să ridice nivelul calitativ. Alb-violeții au reușit să semneze doar cu jucători din ligile inferioare ale campionatelor europene puternice. Excepție face portarul israelian Ram Strauss, venit din prima ligă a țării sale.

Fundașul central Manu Torres și mijlocașul Abel Suarez au evoluat în liga a treia spaniolă, atacantul Prince Rajcomar și aripa Everon Pisas din eșalonul secund al Olandei sunt ceilalți fotbaliști acontați de alb-violeți. Fără îndoială o campanie modestă de transferuri, direct proporțională și cu situația financiară precară a violeților. Din motive financiare bănățenii s-au despărțit de câțiva dintre cei mai valoroși jucători, fundașul Srgian Luchin sau mijlocașul Alex Curtean.

Per total Poli este ultima în ceea ce privește valoarea lotului avut la dispoziție, cu o cotă de 6,8 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Petrolul, campioană la numărul transferurilor

Contracandidatele violeților la retrogradare au băgat serios mâna în buzunar în această iarnă sperând să își asigure supraviețuirea în Liga I. Codașa campionatului Petrolul Ploiești a fost campioana iernii la acest capitol cu 38 de achiziții și despărțiri. ”Lupii” i-au adus printre alții pe Karim Ziani, fotbalist cu vechi state în campionatul francez și pe fundașul central Michele Paolucci jucător ce a fost în lotul lui Juventus Torino, Udinese și Palermo.

FC Voluntari s-a întărit de asemenea, mai ales la nivelul conducerii. Conexiunile și experiența lui Dumitru Dragomir și Adalbert Kassai pot cântări foarte mult în ecuația retrogradării. Primul adversar al lui Poli din acest an se va prezenta la jocul de duminică cu nume noi ca bulgarul Venelin Filipov, portarul Mircea Bornescu, steliștii Rareș Enceanu și Alexandru Tudorie.

Concordia Chiajna s-a întărit cu Artem Milevsky, fostul atacant al lui Dinamo Kiev ce s-a lăudat cu o cotă de 11 milioane de euro. Mijlocașul Christian Obodo, cu o carieră impresionantă în Seria A la Fiorentina, Udinese, Lecce a bătut palma cu ilfovenii.

Mutu cesenaLa polul opus, în zona de play-off Steaua București și ASA Târgu Mureș au avut cea mai importantă campanie de achiziții. În capitală au sosit internaționalii Ciprian Marica, Alexa Bourceanu, Mihai Pintilii, germanul Timo Gebhart, ivorianul Siaka Tiene ca să îi numim doar pe cei mai importanți. ASA i-a înregimentat pe Adrian Mutu și pe George Țucudean ca să întărească linia de atac.

LĂSAȚI UN MESAJ