Incubatorul de afaceri, aflat în insolvenţă, chinul Consiliului Judeţean Timiş

116

Consiliul Judeţean Timiş se chinuie de 4 ani să desfiinţeze o societate neprofitabilă. Este vorba despre UBIT, incubatorul de afaceri creat în parteneriat cu Primăria Timişoara şi Universitatea Politehnica Timişoara. Centrul este în insolvenţă, iar CJT are datorii de 850.000 de lei către Universitatea Politehnica.

Incubatorul de afaceri şi-a început activitatea în 2004. Atunci, fiecare dintre parteneri urma să cotizeze cu câte 400.000 de lei. Spaţiile au fost puse la dispoziţie de Universitatea Politehnica Timişoara, care a oferit începătorilor în afaceri un loc ideal de a porni la drum. Timp de 8 ani aici s-au dezvoltat 19 firme. Totul pe cheltuiala Universităţii. Consiliul Judeţean Timiş nu a şi-a plătit obligaţiile, neregulă descoperită anul trecut şi de inspectorii Curţii de Conturi, care le-au impus plata.

Din 2012, fără finanţare, incubatorul şi-a oprit activitatea. De atunci UPT încearcă să îşi recupereze banii de la CJT, 850.000 de lei. Suma reprezintă chiriile restante, precum şi penalităţi. Mai mult, cei trei parteneri încearcă să dizolve societatea, dar procesul este unul anevoios din cauza datoriilor.

„Societatea UBIT S.R.L. a fost înfiinţată prin asocierea Judeţului Timiş cu Municipiul Timişoara şi Universitatea Politehnica Timişoara. Activitatea s-a desfăşurat în spaţii puse la dispoziţie de către Universitatea Politehnica Timişoara în schimbul unei chirii lunare. Menţionăm că în urma unor controale făcute de Curtea de Conturi şi Direcţia Finanţelor Publice a Judeţului Timiş au fost semnalate anumite nereguli în desfăşurarea activităţii societăţii, datorii la plata chiriilor către asociatul Universitatea Politehnica Timişoara care, coroborate cu faptul că acestă societate nu mai desfăşura o activitate constantă, programul cu fonduri europene fiind finalizat, au condus în prezent la intrarea în insolvenţă a societăţii”, precizează CJ Timiş.

Acum urmează să se stabilească de instanţa de judecată masa credală pentru ca Universitatea Politehnica să îşi recupereze banii. Apoi sociatatea se va reorganiza sau va intra în faliment.

LĂSAȚI UN MESAJ