Anchetele penale lasă un judeţ întreg fără lideri

88

Anchetele penale din ultima perioadă au lăsat un judeţ fără lideri. Vorbim despre Caraş-Severin, acolo unde Consiliul Judeţean, Prefectura, dar şi Primăria din Reşiţa, cel mai important oraş din judeţ, au rămas fără conducere.

Toţi cei 3 lideri sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie şi evaziune fiscală.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin este condus în prezent de vicepreşedinte, care a preluat şi atribuţiile preşedintelui. Sorin Frunzăverde a fost suspendat din funcţie după ce a fost acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a atrage, ilegal, voturi în campania electorală pentru prezidenţiale din 2014. În ianuarie 2016 acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Caraş-Severin, sentinţa nefiind definitivă. În prezent preşedintele suspendat al CJ Caraş-Severin este cercetat sub control judiciar.

Prefectura Judeţului Caraş-Severin este şi ea coordonată de sub-prefect. Asta după ce fostul prefect, Nicolae Miu Ciobanu, şi-a dat demisia. Totul în urma unor percheziţii ale DIICOT, care au scos la iveală faptul că fostul prefect a administrat, între 2011 – 2012, o firmă de pază care a făcut evaziune fiscală de 25 de milioane de euro.

Reşedinţa de judeţ, Reşiţa, şi cel mai mare oraş din Caraş-Severin, este în aceeaşi situaţie. Primarul Mihai Stepănescu este suspendat, iar atribuţiille lui au fost preluate de viceprimar. Stepănescu este în prezent arestat la domiciliu şi cercetat pentru luare de mită. Acesta ar fi cerut şi încasat de la un om de afaceri peste 70.000 de lei. Ancheta este în plină desfăşurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.