Al 13-lea caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României VIDEO

103

Autoritățile confirmă al 13-lea caz de infecție cu coronavirus de pe teritoriul României, in Galati. Pacientul este un bărbat de 72 de ani care a venit din Lombardia (Italia) în data de 29 februarie.

În data de 6 martie, bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19.

Al 12-lea caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României este si primul din Capitală. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani, întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică.

S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Tot astăzi (sâmbătă), au fost confirmate alte două cazuri.

Un caz privește o fată de 15 ani din Timișoara, colegă de școală cu adolescentul de 16 ani depistat pozitiv zilele trecute, iar cel de-al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care s-a întors în țară cu același avion în care a fost și bărbatul de 40 de ani, confirmat pozitiv vineri. Ambii pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Coronavirus: Comunicatul Integral al Grupului de Comunicare Strategică:

Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.
La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.  Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara”.

Amintim că până acum trei persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. În prezent, opt persoane sunt internate la spitalele de boli infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Ministerul Afacerilor Externe a informat, vineri, că trei români din Italia au fost depistați pozitiv la contaminare cu coronavirus. Aceștia se află în Lombardia, Bologna și Treviso.

Sursa: www.televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ