Afaceri… bulgăreşti! Cum sunt păcăliţi emigranţii şi lăsaţi printre… zarzavaturi

883

Pentru traficanţii din Bulgaria, refugiaţii veniţi din Turcia reprezintă o sursă de câştiguri uşoare. Profitând de situaţia disperată a acestora şi de faptul că nu cunosc zona, le iau banii după ce îi păcălesc că au ajuns în Serbia, dar de fapt îi abandonează tot în Bulgaria.

Traficanţii îi preiau pe refugiaţi, promiţându-le că îi vor trece graniţa în ţările vecine. Autostrada Trakia este una dintre principalele artere pe care sunt transportaţi migranţii. Însă în regiunea Pazardjik, aceştia sunt debarcaţi şi conduşi până în apropierea unor garduri de sârmă, despre care li se spune că reprezintă graniţa cu Serbia.

Acestea sunt însă, în realitate, simple împrejmuiri ale grădinilor de zarzavat, pentru a le proteja împotriva animalelor. Refugiaţilor li se iau banii (între 500 şi 1.000 de euro de persoană) şi li se arată o bifurcaţie de drumuri unde li se spune că ar trebui să ajungă, apoi sunt abandonaţi şi se trezesc tot în Bulgaria.

Într-una dintre aceste localităţi, Kalogerovo, oamenii trăiesc cu frică pentru că s-a întâmplat de mai multe ori să se trezească dimineaţa cu câte un grup de 100 – 150 de refugiaţi în centrul satului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.