Adrian Pășcuță vrea mai puține evenimente culturale, dar cu un impact mai mare… ca la Munchen-VIDEO

142

Consilierul județean Adrian Pășcuță dorește mai puține evenimente culturale în acest an, însă cu un impact mai mare.

‘Suntem la începutul anului 2016, în perioada următoare vom definitiva agenda culturală pe acest an. Ați văzut probabil că în ultimii ani, numărul acțiunilor culturale a început să scadă. Nu atât de rapid cum ar trebui, probabil, dar a început să scadă pentru că ajunsesem la cifre astronomice. Era, în județul Timiș, mai multă cultură decât în jumătate de Europa, dacă te uitai după numărul de acțiuni, dar impactul era mai mult decât nesemnificativ. Era cam ca fondurile europene atrase în ultimul timp, cam zero. Intenția pe care o am este aceea de a reduce mult numărul de acțiuni finanțate de Consiliul Județean și de a pune un accent puternic pe calitate. Ne dorim acțiuni culturale cu impact în media, în societate, cu impact național, regional, local, internațional’, a declarat joi Adrian Pășcuță.

Liberalul Adrian Pășcuță, membru al Comisiei de Cultură din Consiliul Județean Timiș, susține ideea unei vieți culturale asemănătoare celei din Munchen, Germania.

‘În zona Munchen sunt sprijinite de către consiliile județene de acolo sub 100 de acțiuni culturale pe an. Există o egidă unică, o sincronizare. Asta îmi doresc. Știu că e o cale foarte lungă până acolo, dar măcar știm unde vrem să ajungem. (…) Timișoara are o infrastructură bună, avem autostradă, suntem bine poziționați geografic. În mod normal, orașul acesta ar trebui să atragă în fiecare an tot mai mulți turiști. Pentru asta însă, este nevoie de acțiuni culturale mari, bine mediatizate și bine sincronizate’, susține Adrian Pășcuță.

El a mai declarat, joi, că dorește să fie ‘liantul’ dintre Consiliul Județean Timiș și diverși actori culturali ai județului ‘în așa fel încât acțiunile care pot crește, care pot avea impact să fie cu adevărat sprijinite.’

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.