Bani pentru familiile sărace din Timiş ca să-şi trimită copiii la grădiniţă

84

340.000 de lei vor ajunge în judeţul Timiş de la bugetul de stat pentru finanţarea programului „Fiecare copil în grădiniţă”. Banii vor fi folosiţi pentru acordarea unui stimulent financiar de 50 de lei în fiecare lună pentru familiile sărace.

Se estimează că în judeţul Timiş vor primi tichete sociale din partea Guvernului aproximativ 6.800 de familii defavorizate. Suplimentele financiare sunt oferite pentru încurajarea copiilor să urmeze grădiniţa. Reprezentanţii ISJ Timiş spun că această măsură este una bună şi anunţă că monitorizarea absenţelor copiilor înscrişi la grădiniţă se va realiza după data de 15 februarie.

Tichetele sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite. Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea acestui stimulent financiar. Tichetul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie.

Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță. Normele de aplicare precizează că totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ