Acțiune în forță la Moravița. Șase copii, la un pas de trecerea ilegală a frontierei

85

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – judeţul Timiş au depistat zece tineri cetățeni afgani, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean român.

În data de 09.10.2019, ora 23.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa – judeţul Timiş au oprit pe comunicația DJ 588, în localitatea Şemlacu Mare, un autoturism, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 19 ani. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau zece persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei zece pasageri sunt cetățeni din Afganistan, dintre care patru adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Cetăţenii afgani au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi de cetăţeanul român, din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ