Acțiune de plantare a 25.000 de puieți forestieri, în Timiș!

201

În luna noiembrie, echipa „Plantăm fapte bune în România” va porni, din nou, un manifest pentru natură. Mai exact, vor pune mâna pe unelte și pornesc la a împăduri 37 de hectare în 17 localități din 15 județe ale țării. În final, 190.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari așteptați la acțiunile organizate în natură.

„În Timiș, în acest an punem bazele unei noi plantații forestiere în zonă de deal, în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol” a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

În data de 17 noiembrie la Cralovăț se va împăduri un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți forestieri de cer, frasin, paltin și cireș, cu ajutorul a aproximativ 1.000 de voluntari.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport (cu plecare din parcarea OpenVille, ora 8:00, celor care au solicitat, în prealabil), apă, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete ecologice.
De asemenea, se va reveni în comuna Sînmihaiu Român, pentru completarea plantației, care are deja doi ani de la inițiere, cu sprijinul voluntar și exclusiv al persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara. Plantația se va completa cu 2.000 de puieți de frasin, stejar pedunculat și paltin.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe site-ul www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Implică-te”, apoi „Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 5 noiembrie 2018. Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin diploma Green Endorsement , conform detaliilor campaniei de pe site.

Din 2011 şi până în prezent, 32 300 de voluntari au plantat și îngrijit 660 000 copăcei pe un total de 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității.

1 COMENTARIU

  1. E vorba de acea Margareta care s-a casatorit cu cetatzeanul Duda ? al carui tata a fost prieten la catarama (dupa cum am auzit prin media) cu inculpatul Iliescu Ion ?

LĂSAȚI UN MESAJ