ACS Poli, speranțe să continue în Liga I? Ripensia, baraj cu Lupeniul. ASU Poli, finală națională la juniori cu Viitorul

605

Sâmbătă, Ripensia va susține prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, cu Hercules Lupeni. De la ora 18, la Arena Ciarda Roșie din Timișoara. După un final de foc în Liga a IV-a, ”Ripi” se află acum în fața porților sistemului divizionar național.

***

Tot sâmbătă, de la ora 19, la Buftea, ASU Poli (antrenor Iulian Prodana) va juca finala Campionatului Național al juniorilor D, contra Viitorului lui Gică Hagi. Iată că gruparea Universității Politehnica din Timișoara punctează și la sectorul juvenil, după ce în acest sezon a reușit o promovare fantastică în Liga a II-a.

***

Un nou club istoric a intrat (luni, 13 iunie) în faliment. E vorba de Rapid. Decizia nu e definitivă, dar dacă nu se va schimba nimic la apel, atunci, logic, Rapidul nu va putea evolua în viitoarea ediție a Ligii I. Caz în care rămâne un loc vacant.

Celebrul ROAF (Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, ediția ianuarie 2016) prevede, la art. 18.1:

Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea sau retragerea unor echipe din campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel: a) dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate.

Prima retrogradată, cum FC Voluntari a rămas în elită, e ACS Poli. Care a primit și licența pentru următorul sezon al Ligii I, cu 6 puncte penalizare. Așadar, ACS-ul are șanse mari de a continua și din iulie tot în prima divizie!

Ar fi mare păcat însă să dispară tocmai Rapidul…

Și vă vom spune, mai încolo, de ce rămânerea lui ACS Poli în Liga I e, totuși, imposibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ