ACS Poli se duce în B! Final de drum pentru trupa lui Neaga

90

Minunea nu s-a produs și ACS Poli a retrogradat din Liga 1 de fotbal după 3 campionate consecutive în elită. Pentru clubul de pe Dan Păltinișanu acest eșec poate însemna și finalul de drum.

Timișoara a sperat până în ultima clipă că rezultatele indirecte o pot duce la barajul de menținere și de a evita a pentru al treilea an retrogradare. Numai că astrele nu s-au aliniat și de această dată pentru timișoreni după episoadele din vara lui 2016 și finalul nebun de campionat din 2017.

Bănățenii s-au prezentat cu o echipă decimată la Chiajna și și-au jucat ultima șansă. Vașvari, Ciucur și Țigănașu și-au rupt contractele, Popovici, Străuț și Haruț sunt accidentați, iar Roman a preferat participarea la un botez… Chiar și în aceste condiții, cu o bancă de rezerve alcătuită în întregime din juniori, Poli și-a atins scopul și a câștigat cu 1-0; ajutorul așteptat din meciul de la Voluntari nu s-a produs: 2-2. llfovenii sunt cei care prind locul de baraj.

Răzvan Raț: ”Era greu să se poată întâmpla minunea, nici noi nu mai credeam. Era important pentru noi să ne respectăm să câștigăm acest meci. Cu părere de rău Timișoara nu merita să retrogradeze”.

Andrei Artean: ”Noi suntem principalii vinovați, jucătorii. Să nu câștigăm atâtea etape… Cumulat și cu alte probleme de la Timișoara ne-au adus aici. Am fost un grup foarte unit, sărăcia ne-a unit. Fiecare își va vedea de drum, unii vor rămâne aici și vom încerca să promoveze, alții vor continua în altă parte, vom vedea ce va fi.”

Elevii lui Neaga au deschis scorul după 23 de minute și speranțele la salvarea de a evita retrogradarea directă. Zaluschi a scos un penalty după un duel cu Bucșa. Artean a transformat cu emoții lovitura de la 11 metri pentru 0-1, scor ce avea să se păstreze până în finalul partidei.

Din păcate în partida de la Voluntari, Juventus București a remizat cu FC-ul lui Adrian Mutu, scor 2-2, rezultat care o aruncă pe Poli în eșalonul secund. Cele două echipe încheie play-outul la egalitate de puncte, 27, dar Voluntariul are avantaj și merge la barajul cu Chindia Târgoviște.

ACS Poli: Smaranda – Șeroni, Cânu, Melinte – Munteanu, Enescu, Bîrnoi (min. 81 – Velcotă), Raț – Drăghici, Artean, Zaluschi (min. 90 – Oprea).

 

LĂSAȚI UN MESAJ