ACS Poli a realizat imposibilul: menținerea în Liga I!

367

Timișoara rămâne în Liga I de fotbal la capătul unui sezon nebun în care violeții au răsturnat toate calculele și au realizat imposibilul. Băieții pregătiți de Ionuț Popa au câștigat cu 5-2 barajul cu UTA Bătrâna Doamnă – după 2-1 în tur și 3-1 în retur – și și-au asigurat locul în prima ligă.

ACS Poli este marea supriză a actualului sezon din Liga I. Gruparea de pe Dan Păltinișanu a reușit să se salveze de la retrogradare într-un sezon în care nu aveau nicio măcar o șansă. Penalizarea de 14 puncte, situația financiară dificilă și lotul încropit în grabă pentru eșalonul doi o recomandau drept principala candidată la retrogradare. Poliștii au reușit să scape de la retrogradarea directă ajungând la un meci de baraj cu UTA. Un baraj pe care violeții și l-au adjudecat cu 5-2 după două dueluri câștigate.

Emoțiile bănățenilor au fost risipite joi după-amiaza, la Șiria, în manșa retur a barajului. Plecați cu un avantaj fragil de 2-1 după primul joc de la Timișoara, elevii lui Ionuț Popa au tranșat soarta partidei de la Șiria cu un 3-1 categoric. Oaspeții au avut emoții doar în primele minute, atunci când UTA a deschis scorul prin Curtuiuș, în minutul 5.

Poli a fost în B doar 10 minute pentru că Bărbuț a refăcut egalitatea pe tabelă cu un șut frumos din careu, în minutul 17. Peste alte cinci minute oaspeții au tranșat soarta calificării prin reușita lui Drăghici, acesta finalizând o lansare în adâncime. Timișorenii au răsucit cuțitul în ultimele minute, marcând golul de 3-1 prin nou-intratul Pedro Henrique, scor care avea să fie și rezultatul final spre dezamăgirea celor 4.000 mii de arădeni din tribunele micuței arene din Șiria.

Victorie pentru Poli care însă va avea o vacanță de vară foarte scurtă; celelalte echpe de Liga I au început deja pregătirile pentru noul sezon ce va demara peste o lună de zile.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Vîlceanu – Petre, Curtuiuș.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru (min. 66 – Fucek), Mailat (min. 75 – Doman) – Drăghici (min. 85 – Pedro Henrique).

LĂSAȚI UN MESAJ