Raiul din Vest! O localitate din Banat pare desprinsă din peisajele elevețiene…

7634

Turiştii care se deplasează prin Munţii Cernei au ce vedea dacă nu ocolesc comuna Cornereva. Pentru a atrage ct mai mulți turiști, autorităţile publice locale încearcă să ofere condiţii cât mai bune celor care vizitează această zonă mirifică a Munţilor Cernei.

„Avem un Centru de informare turistică şi la noi chiar funcţionează, în sensul că a început lumea să ne ştie, vine la noi, am stabilit nişte trasee turistice despre care noi le dăm informaţii oamenilor care vin la noi în comună! Vin destul de mulţi în fiecare an şi noi vrem să-i primim şi prin infrastructura pe care am gândit-o să atragem turiştii şi în primul rând să ne ştie lumea! Mai ales că este în gândire şi reabilitarea drumului judeţean Plugova – Rusca Teregova şi prin această investiţie noi sperăm chiar să ne ştie lumea cu adevărat!”, a declarat pentru Radio Reșița Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

Cele mai vizitate obiective turistice rămân satele izolate ale comunei din Munţii Cernei. Există însă o problemă care îşi aşteaptă rezolvarea: cazarea turştilor care ajung în aceste locuri! „Aici este o problemă! Am gândit să facem cazarea la oameni, la proprietăţile locuitorilor comunei! Chiar am avut discuţii cu aproximativ 10 familii şi sunt de acord să facem acest fel de turism! Oamenii noştri sunt oameni gospodari şi au locuinţe care se pretează la aşa ceva!”, mărturiseşte edilul-şef al comunei din Munţii Cernei.

Sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ