ACS Dumbrăvița a dominat Cupa României la tenis de masă în competiția feminină pe care a și găzduit-o de vineri și până duminică.

Noua sală polivalentă din buza Timișoarea, de la Dumbrăvița, a găzduit prima întrecere majoră. Sala recent inaugurată a primit în organizare Cupa României la tenis de masă sub bagheta Federației Române de Tenis de Masă, competiție întinsă pe durata a trei zile și care a acoperit turneul de tineret și cel al seniorilor.

Gazdele de la ACS Dumbrăvița s-au aflat în prim-planul turneului feminin, câștigând medalia cele mai importante medalii. Campioana europeană de junioare, Adina Diaconu, a dominat întrecerea de senioare și tineret. În finala senioarelor a învins-o chiar pe colega ei de club, pe Mihaela Dospina cu 4-0, în timp ce în finala categoriei tineret a dispus de Alina Zaharia cu 4-1. O altă sportivă de la Dumbrăvița, Andrea Zanfir, s-a clasat a treia în turneul senioarelor.

ACS Dumbrăvița este dubla campionă națională pe echipe la feminin, reușind să câștige titlurile naționale în 2014 și 2015. Cu acest prilej fetele pregătite de Nicoleta Husar au intrat în posesia medaliilor de campioane naționale din partea Federației Române de Tenis de Masă.

În întrecerile masculine laurii au revenit sportivilor de la CS Pristavu Câmpulung. La seniori Alin Spelbuș (CS Pristavu Câmpulung) a câștigat cu 4-2 în fața lui Alex Cazacu, iar la tineret Alexandru Manole (CS Pristavu Câmpulung) l-a învins pe Dan Daniel.

Cupa României la tineret și seniori s-a desfășurat fără cei mai valoroși sportivi români. Elisabeta Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean au refuzat invitația pentru că au participat cu echipele lor de club din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ