Shoebox 2015 – Cadoul din cutia de pantofi, la Timişoara

243

Mai sunt câteva zile până la finalul campaniei caritabile „Shoebox – Cadoul din cutia de pantofi” – 15 decembrie. Oameni cu suflet mare se implică pentru a aduce un zâmbet, de Sărbători, pe faţa copiilor sărmani!

ShoeBox nu este Moş Crăciun, reni şi alte fiinţe magice, ci este despre oameni care ajută alţi oameni, despre altruism şi compasiune, precizează OSUT – Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara. Proiectul a luat naştere în 2007, iar de atunci numărul voluntarilor creşte de la un an la altul: „Cu toţii simţim dorinţa de a ajuta, de a fi solidari unii cu ceilalţi. Cu ocazia sărbătorilor această dorinţă se intensifică şi simţim nevoia să facem ceva practic în acest sens. Deşi suntem încă tineri, credem că bucuria unui copil e nepreţuită şi ne-am propus să dăruim mai mult. Aşa a apărut ShoeBox – proiectul care ne oferă tuturor oportunitatea de a pune un zâmbet pe faţa unui copil”.

Cum poţi să faci un copil fericit în trei paşi? Reguli Shoebox

1. Ambalajul. Se ia cutia de pantofi (capacul + corpul), hârtia de împachetat, foarfeca/cutterul, scotchul şi se înveleşte capacul şi corpul, fiecare separat.
2. Conţinutul. Apoi adaugi în cutie: dulciuri (alimente neperisabile), rechizite/articole şcolare, jucării, haine, o felicitare care să conţină câteva rânduri pentru copilul care va primi cadoul tău sau orice alt cadou de care s-ar bucura copilul din tine. Atenţie: cutia se adresează unui singur copil, în funcţie de gen şi vârstă!
3. Livrarea. Aduci cutia la unul dintre standurile enumerate mai jos:
– Universitatea de Vest (bd. Vasile Pârvan nr. 4), de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00;
– sediul Facultăţii de Drept (bd. Eroilor nr. 9A), marţea şi miercurea, între orele 09:00 – 16:00;
– sediul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (str. J. H. Pestalozzi nr. 16), marţea şi miercurea, între orele 09:00 – 16:00.

„Deoarece credem cu tărie că suntem o mare familie, cu mulţi susţinători, participanţi şi fani, ne dorim că finalul de an competiţional 2015, să îl încheiem într-un spirit de solidaritate umană şi emoţie sufletească. Implică-te şi tu, oferă o speranţă de Crăciun!”, scrie pe Facebook, despre campania ShoeBox 2015, Asociaţia GaoRacingTeam, care anunţă că vrea să lege distribuirea cadourilor cu un moment unic pentru aceşti copii, şi anume o mică demonstraţie automobilistică! În 2014, în primul an de participare în campania ShoeBox, au fost adunate 218 cutii: „Sperăm ca anul acesta să depăşim numărul”.

Aflăm că din acest an, Language Express Center s-a alăturat campaniei Shoe Box: „Vă aşteptam cu mare drag la sediul nostru cu cadourile”.

ECCO doreşte să aducă un zâmbet pe faţa celor mici, cu posibilităţi financiare limitate. Din acest motiv, ne-am alăturat campaniei Shoe Box – Cadoul din cutia de pantofi, prin care toţi doritorii vor putea oferi un mic cadou împachetat într-o cutie de pantofi: „Vă aşteptam cu drag în magazinele ECCO, unde, în perioada 15 Noiembrie – 15 Decembrie 2015, vom colecta cadourile pentru cei mici. (…) un număr cât mai mare de voluntari este mai mult decât binevenit! Doar împreună putem oferi zâmbete!”

LĂSAȚI UN MESAJ