Pentru capul lui Mihai Viteazu, peste capul lui Dacian Cioloş

71

Se dau sau nu bani pentru biserici? Premierul Dacian Cioloş a precizat că nu sunt alocate sume pentru lăcaşurile de cult, parlamentarii au încercat însă să schimbe lucrurile!

Dacian Cioloş: nu avem alocări bugetare pentru biserici, să se implice, dacă doresc, enoriaşii şi autorităţile locale

„Nu sunt alocate sume pentru lăcaşurile de cult. Am explicat Patriarhului faptul că, în funcţie de posibilităţi, Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există anumite posibilităţi de finanţare pentru lăcaşurile de cult aflate în construcţie. Consider, de asemenea, că este o problemă în care trebuie să se implice mai ales comunităţile locale şi enoriaşii”, a afirmat premierul Dacian Cioloş, pe Facebook. Reamintim că, în buget, nu există niciun leu alocat pentru finanţarea unor lucrări la biserici, nici măcar la Catedrala Mântuirii Neamului, sunt în schimb prevăzute sume pentru salarizarea preoţilor.

„Lăcaşurile de cult nu au alocare bugetară în bugetul de stat, pe de o parte pentru că avem alocări pentru culte şi cheltuielile cu salariile în urma deciziilor care au fost luate de Parlament au un impact şi pe partea de culte, pe de altă parte faptul că nu avem alocări bugetare nu înseamnă că investiţiile care se fac în lăcaşuri de cult nu sunt importante, dar cred că aici e importantă implicarea enoriaşilor, a credincioşilor şi a autorităţilor locale”, a afirmat Dacian Cioloş şi în faţa ziariştilor.

Amendament pentru o mănăstire. Ministerul Finanţelor s-a opus: de unde luăm banii?

Iar bugetul a luat apoi drumul comisiilor de buget-finanţe, ca parlamentarii să-şi spună punctul de vedere. Iar acolo, contrar celor intenţionate de Dacian Cioloş, hop cu un amendament!

Să fie date două milioane de lei pentru Mănăstirea Dealu Mare, unde este îngropat capul lui Mihai Viteazu. Propunerea venea din partea unui deputat liberal şi a fost adoptată de comisiile reunite de buget-finanţe. Din păcate pentru capul lui Mihai Viteazu, nu s-a putut trece peste capul lui Dacian Cioloş: Ministerul Finanţelor a cerut să fie indicată, cu subiect şi predicat, sursa de unde vin banii. Până la urmă, parlamentarii au renunţat la amendament.

LĂSAȚI UN MESAJ