28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Absolvenții de medicină din Timișoara în fața unui important examen din viață VIDEO

EducațieAbsolvenții de medicină din Timișoara în fața unui important examen din viață...

Peste 600 de absolvenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, din Timișoara, de la Facultățile de Medicină Generală și Medicină Dentară susțin în aceste zile licența, unul din cele mai importante examene din viața lor.

”Examenul de licență din sesiunea iulie 2016, la toate specializările/programele de studii din cadrul facultăţilor de Medicină, şi Medicină Dentară, respectiv specializarea Asistenţă de Farmacie din cadrul Facultăţii de Farmacie, se desfășoară după următorul program:
– 05.07.2016, ora 10.00 -proba scrisă (pentru toate specializările din cadrul facultăţilor de Medicină, şi Medicină Dentară, respectiv pentru specializarea Asistenţă de Farmacie din cadrul Facultăţii de Farmacie);
– 06.07.-07.07.2016 – proba practică (pentru specializările Medicină Dentară şi Tehnică Dentară);
– 08.07.-09.07.2016 – susţinerea lucrărilor de licenţă” spune purtătorul de cuvânt al UMF Timișoara, prof.univ.dr. Andei Motoc.

Sesiunea I de Licentă de la UMF Timișoara este împărțită, conform celor aprobate de Senatul universitar, astfel:
– în luna iulie 2016, pentru toate specializările din cadrul facultăţilor de Medicină, şi Medicină Dentară, respectiv specializarea Asistenţă de Farmacie din cadrul Facultăţii de Farmacie;
– în luna septembrie 2016, specializările Farmacie şi Farmacie (limba franceză) din cadrul Facultăţii de Farmacie.
În luna septembrie, examenul se desfășoară după următorul program:
– 06.09.2016, ora 10.00 – proba scrisă:
– 07.09 – 08.09.2016 – proba practică:,
– 09.09.2016 – susţinerea lucrărilor de licenţă.

Observăm că Facultatea de Farmacie este singura care a rămas să susțină examenul de licență toamna, în luna septembrie, cum se proceda cu toate celelalte facultăți până în urmă cu câțiva ani. ”Pentru studenți este mai bine să susțină examenul acum, în iulie, pentru că sunt mai conectași la exercițiul de a învăța. Totodată este și o repetiție generală pentru examenul de rezidențiat, din luna noiembrie, deoarece materia este – în mare – aceeași” completează Andrei Motoc.

”Absolvenții de medicină de la Timișoara care din diferite motive nu au reușit să promoveze toate examenele de studii din anul VI mai au o șansă sesiunea a II-a: în luna februarie 2017, la toate specializările/programele de studii, cu menţinerea comisiilor de licenţă, stabilite pentru prima sesiune a examenului de licenţă” mai precizează profesorul Motoc.

Citește și :