,,A venit Zeus și a cerut creșterea pensiilor cu 15 la sută, după ce prietenii noștri galbeni ceruseră demisia lui Budăi”. Atac dur al pesedistului Dâncu la adresa PNL și a lui Iohannis

108

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la conferinţa de alegeri a PSD Sălaj, referitor la decizia din coaliţie privind creşterea pensiilor, că „prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi pentru că vrem să creştem pensiile, ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%”, iar aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare, scrie News.ro. „Noi va trebui pe viitor să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale”, a afirmat fostul ministru al Apărării.

„În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii, de foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi în viitor va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea. Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (…), aceea de a dezvolta România, pentru că România în acest moment creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: „Va trebui pe viitor să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale”

El a continuat: „Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că voia să creştem pensiile, ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%. Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum”.

 

Vasile Dîncu a precizat că „nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general”. „5G-ul, s-a tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani – sau şase ani, când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României”.

„Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse”, a mai susținut Dîncu.

Social-democratul Vasile Dîncu a demisionat în octombrie 2022 din funcția de ministru al Apărării, el motivându-și decizia prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Sursa: https://www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ