A murit un antrenor de legendă al echipei de handbal Politehnica Timișoara

287

A murit, la 73 de ani, antrenorul Vasile Fărcaș, fost campion al României, în anul 1991. Titlul a fost câștigat la vremea respectivă cu Politehnica Timișoara.

Vasile Fărcaș, unul dintre cei mai respectați antrenori din handbalul românesc, a murit la vârsta de 73 de ani. Tehnicianul a făcut parte din staff-ul formației Politehnica Timișoara, care a câștigat campionatul României, în anul 1991, atunci când bănățenii erau conduși de Otto Heel.

A fost campion cu echipa Politehnica Timișoara în anul 1991

„Aducem un ultim omagiu celui ce a fost un profesionist exemplar, unul dintre tehnicienii de marcă ai handbalului timișorean și un adevărat mentor pentru generații întregi de sportivi. De numele său se leagă atât descoperirea de talente din postura de profesor al Liceului Sportiv Banatul din Timișoara, cât și activitatea echipelor ILSA Timișoara și Constructorul Timișoara și câștigarea titlului național al Politehnicii Timișoara în 1991, în perioada când era antrenor secund al echipei.

În aceste momente de grea încercare și durere, transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndurerate. Sincere condoleanțe!”, a fost mesajul pe care l-au transmis reprezentanții Federației Române de Handbal (FRH), după ce au aflat tragica veste a morții lui Vasile Fărcaș.

În acest an, handbalul românesc l-a pierdut și pe Bogdan Macovei

La începutul acestui an, în luna ianuarie, handbalul românesc l-a pierdut pe Bogdan Macovei, antrenor care a murit la vârsta de 67 de ani. La Campionatul Mondial de handbal feminin, din anul 1999, selecționerul reușise să claseze prima reprezentativă a României pe locul al 4-lea.

„Toată lumea îl cunoştea ca Profu’, pentru că a călăuzit generaţii întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obţinut performanţă, împărtăşind sfaturile sale cu sufletul deschis şi sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federaţiei Române de Handbal. Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariţia sa, pentru că am pierdut un mentor şi un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu”, era mesajul pe care îl transmitea FRH la vremea respectivă.

Sursa: https://evz.ro/unul-dintre-cei-mai-respectati-antrenori-din-handbalul-romanesc-a-murit-a-fost-campion-national-in-1991.html

LĂSAȚI UN MESAJ