10.1 C
Timișoara
luni 29 aprilie 2024

Curs de arhivar, organziat de CCIAT

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș,  prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, vine în sprijinul celor interesați cu o nouă serie a cursului  de „ARHIVAR”, ce urmează să se desfășoare în perioada 23.11 – 22.12.2020,  la  Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, din Bd. Eroilor de la Tisa, Nr. 22, Timișoara, Timiș. Totodată, în vederea asigurării celor mai bune condiții de curs, seriile formate vor fi limitate la un numar de 12 persoane.

Denumire program: INITIERE
COD COR: 441501
Durata: 4  săptămâni (2 săptămâni partea teoretică și 2 săptămâni partea practică – realizare unei lucrări practice sub îndrumarea lectorului).
Lector: MUNTEAN ADRIANA -arhivist (formator de renume cu o vastă expriență în domeniu).
Locul de desfășurare: Sediul CCIA Timiș-Centrul Regional de Afaceri, B-dul Eroilor de la Tisa nr 22, Timișoara.
Condiții minime de acces: studii medii finalizate.
Documente necesare: Copie CI, copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie (dacă este cazul), copie diplomă de studii,   adeverință medicală de la medicul de familie,  eliberată cu 2 zile înainte de începerea programului de formare.
Taxa de partcipare: 1000 lei
Reduceri: 10 % pentru membrii CCIAT, 20 % pentru șomeri în baza adeverinței de somaj.
Reducerile nu se cumuleaza.

Grup țintă:

Programul de formare este destinat persoanelor care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și actualizeze cunoștințele/să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens sub îndrumarea formatorilor în domeniu. Programul de formare este proiectat să satisfacă, atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe, cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu care sunt în concordanță cu legislația și standardele în vigoare.
Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii, conf, art. 31 din legea Arhivelor Naționale , nr. 16 din 1996, fiecare organizație publică sau privată are obligația conform legislației în vigoare, să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.
Competențe dobândite:

·  Redactarea nomenclatorului arhivistic
·  Gestionarea fondului documentar
· Prelucrarea documentelor
· Utilizarea informațiilor din documente
·  Consevarea arhivei în depozit

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției și Ministerul Educației Naționale fiind autorizat de către Autoritatea Națională pentru Calificări (fostul CNFPA) și avizat de către Arhivele Naționale București. Diploma este recunoscută la nivel național.
Certificatul  se eliberează în  maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Cursul se adresează tuturor persoanelor care doresc să se specializeze  alături de formatori cu experiență în acest domeniu. Programul de formare profesională  se va finaliza cu examenul de absolvire, în urma căruia se vor elibera certificate recunoscute la nivel național de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.

Informații și înscrieri:
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș
Direcția Formare și Perfectionare Profesională
Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa, Nr. 22, Cam. 117
Tel. 0720 444 121
E-mail: tavramov@cciat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Otelec își face loc pe harta gastronomiei tradiționale | FOTO-VIDEO

Cu un deceniu în urmă într-o margine de județ, la Otelec, s-a materializat o mai veche idee a unor inimoși localnici de a face...

Workshop „Connecting with our Business Community. Trends in HR” la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara își asumă rolul transformator în societate, dezvoltând în continuitate ideea de adaptare continuă a curriculelor, pentru ca studenții UVT...

Citește și :