0.7 C
Timișoara
joi 7 decembrie 2023

3 sfaturi de care să ții cont când alegi un lampadar

Lumina este esențială într-o casă, dintr-o varietate de motive, cum ar fi atât cele practice, care îți permit să îți desfășori activitățile de zi cu zi în casă, dar și cele legate de starea ta de bine. O casă iluminată corespunzător îți va da o stare mai bună de spirit, iar una dintre sursele suplimentare de iluminat este și lampadarul.

Acesta adaugă un plus de lumină și, ales corespunzător, completează perfect stilul casei tale, oferindu-i un plus de eleganță.

Ce este un lampadar?

Chiar dacă ai surse de lumină puternice și suficiente numeric, pentru unele activități, cum ar fi cititul, vizionatul de filme sau alte lucruri pe care le faci pentru a te relaxa, ai nevoie de corpuri de iluminat care să te ajute. Din această categorie fac parte și lampadarele.

Lampadarul este o lampă cu picior înalt, care te va ajuta în acest sens și care, ales corect, este și o piesă decorativă foarte potrivită pentru orice încăpere, de la hol și până la living și dormitor.

Care sunt criteriile conform cărora alegi un lampadar?

Dacă atunci când alegi o altă sursă suplimentară de iluminat, cum ar fi o veioză sau corpuri de iluminat Nanoleaf nu este necesar să îți faci o documentare riguroasă, în cazul lampadarelor te sfătuim să acorzi atenție criteriilor conform cărora îl vei alege, pe care le detaliem mai jos.

1. Întrebuințarea

În primul și în primul rând, gândește-te pentru ce îl vei folosi. Dacă va fi doar un element decorativ care să completeze firesc stilul casei tale, atunci nu trebuie să acorzi o mare atenție cantității de lumină pe care acesta o va genera, ci doar designului. Dacă însă îl vei folosi pentru citit sau alte activități ce presupun mai ales nevoia de lumină, alege un lampadar cu un abajur care să nu blocheze pătrunderea luminii.

O categorie aparte o reprezintă lampadarele destinate spațiului exterior. Acestea sunt foarte utile dacă locuiești la curte și dacă îți place să petreci mult timp afară, mai ales în nopțile în care vremea îți permite acest lucru. Dacă vrei să alegi un lampadar de exterior, ai grijă să aibă dotările necesare, adică să fie protejat împotriva prafului și a apei și să fie izolat corespunzător. De asemenea, optează pentru o culoare care să se potrivească și să se armonizeze bine și cu celelalte piese de mobilier alese pentru grădina sau pentru terasa ta.

2. Dimensiunile

Ține cont și de dimensiunile lampadarului, dar și de cele ale încăperii în care urmează să îl amplasezi. Dacă, spre exemplu, vrei să îl poziționezi pe hol, iar spațiul de care dispui nu este prea mare, orientează-te către un model de lampadar care să se încadreze bine și care să nu aglomereze încăperea. Dacă, de asemenea, nu ai foarte mult loc, alege un abajur de dimensiuni mici sau medii, care să nu ofere senzația de sufocare. Astfel, măsoară spațiul de care dispui și acordă atenție dimensiunilor lampadarului atunci când alegi modelul care îți place.

3. Designul

O simplă piesă de decor poate schimba în totalitate aspectul unei camere, însă acesta poate fi schimbat în bine sau în rău, în funcție de alegerile pe care le facem. Iar pentru că este esențial ca spațiul în care locuim să ne dea o bună stare de spirit, alegerea elementelor de decor joacă un rol important în crearea acestuia. Îți recomandăm ca, atunci când alegi modelul de lampadar pe care vrei să îl achiziționezi, să ții cont de următoarele criterii.

În primul rând, optează pentru o piesă care să se armonizeze cu stilul în care ai decorat spațiul respectiv. De pildă, dacă mobila din cameră este una masivă, clasică, fă același lucru și în ceea ce privește corpul de iluminat: alege lampadare din lemn, care se potrivesc perfect și care completează stilul. Dacă dimpotrivă, spațiul tău este decorat într-un stil modern, cu elemente din inox sau din alte materiale, alege și lampadarul conform acelorași criterii.

Spor la alegeri potrivite!

 

Alte subiecte :

Concert de muzică rock și spectacol cu 250 de drone, joi în Iulius Town

Un an plin de evenimente dedicate culturii, în toate formele sale, care au reunit generații și care ne-au demonstrat că arta...

Liberalii se bat cu pesediștii care să le dea mai mulți bani profesorilor! Aceștia ar putea avea salariile majorate cu 20 la sută de...

Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin...

Citește și :