23 C
Timișoara
sâmbătă 4 mai 2024

2023: încă un an de parteneriat cu societatea civilă

Marți, 23 ianuarie, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara a avut loc evaluarea activităților desfășurate de instituție pe parcursul anului 2023.

Evenimentul s-a desfășurat în sistem videoconferință cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, având ca reprezentant din partea conducerii, pe colonelul Grigore Cristian, directorul Direcției Management Operațional.
Comandantul unității, colonel Gheorghe Alin- Emanuel a expus principalele realizări ale anului trecut, din fiecare domeniu de activitate, dar și obiectivele stabilite pentru anul 2024.
Anul 2023 a fost un an complex din punctul de vedere al activității operative, un an al evenimentelor cu valențe europene, atât prin faptul că Timișoara a fost Capitala Europeană a Culturii, cât și prin faptul că zona noastră de responsabilitate este marcată de puncte de trecere a frontierei de stat. În acest context, janarmii au reușit să organizeze și execute propriile misiuni și în același timp, să acorde de fiecare dată când a fost necesar, sprijinul solicitat de partenerii instituționali, pentru atingerea obiectivului: creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
De asemenea, s-au tratat cu prioritate problemele curente ale societății și a avut loc o implicare activă, cu scopul prevenirii și combaterii fenomenului migrației ilegale, al substanțelor interzise, al delincvenței juvenile, precum și în orice alte subiecte de interes.
Cifrele de mai jos sunt doar un fragment din povestea unui an energic.
Jandarmii Grupării Mobile Timișoara au executat în județele de competență (Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara), un număr de 2386 misiuni.
Jandarmii au fost prezenți la peste 400 de evenimente culturale, artistice, religioase, comemorative și sportive, atât în calitate de garant al siguranței, cât și ca partener de încredere pentru participanți.
Scopul acțiunilor a fost acela de a lua măsuri astfel încât zona de responsabilitate să fie un mediu sigur pentru întreaga comunitate. Zilnic s-au desfășurat activități de prevenire și combatere a faptelor antisociale și în același timp militarii fost „gata de misiune”, pregătiți să intervenim prompt, oricând a fost necesar sprijinul nostru.
S-au desfășurat 944 misiuni de menținere a ordinii publice, peste 60 de acțiuni speciale, în vederea diminuării infracționalității și, în paralel, s-au organizat peste 45 de activități preventiv-educative și de informare, pentru consolidarea parteneriatului de siguranță, încheiat cu fiecare cetățean.
Și în anul 2024 militarii vor respecta angajamentul de a fi un pilon de bază al comunității din care fac parte, îndeplinind cu responsabilitate fiecare misiune, prin crearea unui climat de ordine și siguranță publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

RETIM anunță o întrerupere a programului de colectare pentru data de 4 mai 2024, în Zona 1 Timiș

RETIM dorește să informeze utilizatorii din Zona 1 Timiș despre faptul că astăzi, 4 mai, suntem în imposibilitatea de a realiza colectarea deșeurilor în...

Cum va fi vremea de Paște. Se anunță ploi în jumătate de țară

Vremea de Paște. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză pentru zilele de sărbătoare. De Paște va ploua în majoritatea zonelor țării. Așadar,...

Citește și :