176 de persoane au pierit, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit

67

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează Reuters, citând presa iraniană. Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

La sosirea echipajelor medicale, majoritatea pasagerilor de la bord erau deja morți, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul este în flăcări, a declarat oficialul.

Potrivit BBC, nu este, deocamdată, clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani. Potrivit Pentagonului, cel puțin 12 rachete au vizat aceste baze, dar nu este clar de unde au fost trase. Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, corpul de armată care apără regimul politic de la Teheran.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au relatat că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, dar nu dau detalii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ