15 IRAKIENI prinși la granița cu SERBIA. Vor să ajungă la frau Angela Merkel…

187

Poliţiştii de frontieră au depistat 15 persoane, 5 adulţi şi 10 minori, care intenţionau să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În dimineaţa zilei de 29 iulie, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune tactică specifică pentru reţinerea unui grup de persoane, care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii de frontieră Valcani.
Grupul, format din 15 persoane, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei familii formate din 5 adulţi, dintre care doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24-45 ani, precum şi 10 minori, doi dintre aceştia fiind în vârstă de 1 an, ceilalţi cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani.
La cercetări, persoanele în cauză au declarat că sunt din Irak şi că intenţionau să ajungă în Germania, la rude.

Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ