”Parada Pălăriilor”, un curent american, în Timișoara-VIDEO

1451

Asociația Femeilor Antreprenor din România organizează vineri, 14 octombrie, ”Parada Pălăriilor”. Originea evenimentului este din America și este propus de Lia Lungu, cântăreață de muzică populară din Banat.

Festivitatea se adresează tuturor timișorenilor, și invită atât doamnele, cât și domnii, la ”Parada Pălăriilor”. Timișorenii sunt rugați să vină cu pălăria proprie, vineri la ora 16.00, în Piața Victoriei. Pălăria pentru femei, cea mai frumoasă, dar și cea pentru bărbați, vor fi premiate la sfârșitul acțiunii. Parada pălăriilor va avea loc în centrul cultural și istoric al Timișoarei.

Evenimentul subliniează o notă de eleganță, un statut social și un act de cultură, în urma câștigării titlului de Capitală Culturală Europeană.

”În 14-15 octombrie se va desfășura în Timișoara conferința națională anuală a coaliției Asociațiilor de Femei Antreprenor din România. Este o onoare pentru noi să avem această conferință la Timișoara. Conferința va avea loc pe parcursul a două zile, unde în 14 ne vom întâlni cu membrele asociației și vom participa la ”Parada Pălăriilor”. Parada va fi o promenadă, o plimbare în centrul orașului, pe un fond muzical. În cadrul acestui eveniment, câteva persoane vor vorbi despre semnificația, istoria şi importanța pălăriei. Vom avea și un premiu pentru cea mai frumoasă pălărie de damă și de bărbat. Doamnele antreprenor sunt așteptate din toată țara și vor fi într-un număr de 50. Pentru că este prima ediție, avem mari speranțe că timișorenii vor da curs acestei parade și vor veni cu cele mai frumoase pălării”, declară Rodica Șuba, președinta AFAR.

”Datorită acestei asociații prinde contur ceea ce ar putea deveni una dintre formele de cultură înalte. Cred că multe persoane au obosit de aceleași festivisme care ne amintesc de vechiile cântări ale țării. În momentul actual, acest festivism a devenit unul agresiv. Trebuie să arătăm că noi, Timișoara, am fost cândva, pentru scurtă vreme, capitala imperiului austro-ungar. A fost orașul vârf de lance, care a dat notă de cultură și de artă. Parada pălăriilor însemnează pălăria ca și act de cultură”, spune Lia Lungu, cântăreața muzicii bănățene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.