Centrul de Reeducare Buziaş, sub semnul protestului

411

Angajaţii Centrului de Reeducare Buziaş au protestat luni dimineaţa. După colegii lor din mai multe penitenciare din ţară, printre care şi Timişoara, lucrătorii centrului şi-au manifestat şi ei nemulţumirea faţă de condiţiile de muncă şi au cerut şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Aproximativ 45 de angajați din cadrul centrului de detenţie a minorilor au ieşit în parcarea instituţiei şi au scandat „Stop discriminării!”.

„Motivele protestului sunt neaplicarea de către guvernanți a prevederilor Ordonanței 20/2016 pentru personalul din penitenciare, deficitul de personal din sistem, fapt care duce la muncă suplimentară neplătită și nerecuperată în termenul legal, lipsa dialogului social dintre ministrul Justiției și sindicate. Am protestat și pentru că ne dorim îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților”, a declarat Lucian Oros, reprezentantul Sindicatului Lucrătorilor din Penitenciare din Buziaș.

În cadrul centrului sunt „cazaţi” 180 de minori, iar numărul angajaţilor ajunge la 110. Este însă deficit, spun sindicaliştii, fiind nevoie de încă cel puţin 60 de persoane.

Tot luni s-a protestat şi în Penitenciarul Iaşi, Penitenciarul Rahova, Spitalul Rahova, Penitenciarul Oradea.

„Asta fiind picătura ce a umplut paharul nemulţumirilor, dar şi a privaţiunilor la care suntem supuşi, respectiv 800.000 de ore lucrate suplimentar, neplătite sau recuperate, zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, lipsa personalului, condiţii de muncă în care până în acest an nu s-a investit şi acest lucru a fost făcut la presiuni din partea sindicatelor, am hotărât să spunem STOP ABUZURILOR!”, transmit sindicaliştii.

Lucrătorii din penintenciare au de gând să organizeze din nou un miting a Bucureşti, în 18 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ