Drogurile nu au culoare politică, atrag atenția responsabilii în prevenția antidrog din Timișoara

168

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara funcționează, de aproape 11 ani într-un spațiu inadecvat, din Piața Libertății, practic în plin Centrul Orașului.

Șefa Centrului, comisar șef Mihaela Tomiță, s-a confruntat de-a lungul timpului cu nenumărate situații în care posibilii beneficiari de servicii specifice se feresc să intre în sediu de teamă de a nu fi văzuți de cineva cunoscut. Pe lângă faptul că au un sediu inadecvat nevoilor, responsabilii în prevenția antidrog din Timișoara se confruntă și cu o lipsă de personal specializat în serviciile de consiliere.

”Dincolo de resursa umană, pe care o pregătim noi și pe care o gestionăm în mod direct, cel mai important sprijin îl așteptăm din partea autorităților publice locale și județene. Pentru sediul în care ne desfășurăm activitatea în acest moment și este impropriu, așteptăm sprijinul direct al Primăriei Timișoara, iar din punct de vedere al verigii pentru tratamentul consumatorilor de droguri, discutăm despre o comunitate terapeutică, aceasta este pe tapetul dialogului nostru cu Consiliul Județean Timiș și sperăm că în acest an va începe construcția” spune Mihaela Tomiță.

Cel mai important lucru, specialiștii care să lucreze într-o viitoare comunitate terapeutică, la Timișoara, există. ”A ajuta un consumator de droguri înseamnă a avea un lanț terapeutic ce vizează atât intervenția medicală, cât și socială și psihologică. Acest lucru, după etapa de dezintoxicare, se realizează în comunități terapeutice, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni și unde este extrem de important să existe un spațiu destinat acestei activități și evident personalul de specialitate: medici, psihologi asistenți sociali. În prezent, acest personal este pregătit, datorită faptului că, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara, am reușit să realizăm un prim curs postuniversitar de specializare a acestora și avem deja primii 32 de absolvenți care înțeleg ce înseamnă o comunitate terapeutică” afirmă Mihaela Tomiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.