Primul vaporetto este gata şi a trecut testul pe apă

110

În curând va ajunge la Timişoara primul vaporetto, din seria de 7, care va asigura transportul pe canalul Bega. Ambarcaţiunea este gata şi a fost testată şi pe apă. Comisia de recepţie trimisă la Galaţi, unde se construiesc vaporaşele, a dat nota 10 primului vaporaş.

Şi cel de-al doilea vaporetto este aproape gata. Însă în primă fază pe râul Bega va circula unul singur. Acesta este de fapt un hidrobuz, care poate plimba până la 50 de persoane. Este dotat cu toaletă, are peste 12 metri lungime şi aproape 5 lăţime. Preţul de construire şi livrare a ambarcaţiunii este de 350.000 de euro, TVA inclus.

Pentru început, fiind vorba despre un proiect european, călătoriile pe Bega vor fi gratuite. Timişorenii şi turiştii se vor plimba doar în scop de agrement cu aceste vaporaşe, urmând ca în viitor ele să deservească transportul în comun.

În total, Primăria Timişoara, a contractat construirea a 7 vaporaşe. Toate trebuie să ajungă la Timişoara până la finalul lunii iunie. Pentru întreg lotul, din bugetul local se vor plăti 2,5 milioane de euro. Banii nu au putut fi clasificaţi ca eligibili în cadrul proiectului european de modernizare a malurilor canalului Bega pentru că achiziţia ambarcaţiunilor a fost decisă ulterior semnării contractului cu ADR Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ